Claudia Daniela Jianu - Asociatia Padurea Copiilor

La EcoMaratonul 2017, alerg pentru Padurea Copiilor!

635 RON Donatii stranse
63,5% Complete
1,000 RON Target
11 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

La EcoMaratonul 2017, alerg pentru Padurea Copiilor!

Inceputul de mai, pentru cei mai multi alergatori este rezervat pentru un eveniment special de alergare: EcoMaratonul de la Moieciu! De la an la an, acesta aduna tot mai multi participanti, atat sportivi, cat mai ales iubitori de natura si a peisajelor montane de exceptie, cu poteci care traverseaza fanete, paduri dar si gospodarii de un farmec aparte. Aici, pe langa descoperirea placerii de a alerga in natura, iti poti alimenta din plin nevoia de frumos, de relaxare si socializare alaturi de oameni primitori si dornici sa te imbie cu mancare proaspata si sanatoasa, rezultat al practicilor traditionale agro-pastorale, conservate si transmise din generatie in generatie.

Toate acestea fac din EcoMaratonul de la Moieciu unul din concursurile cele mai asteptate ale anului; pentru mine, editia din 7 mai 2017, reprezinta al doilea an cand voi reveni la Moieciu de Sus, pentru a lua startul la proba de cros, prima sectiune dintr-un traseu destul de solicitant (daca e parcurs in intregime) care prin forma inedita de trifoi, prin alternanta urcarilor si coborarilor atrage multi pasionati de alergare montana dar si .. de autodepasire, in lupta cu propriile limitari fizice.

In plus, pentru acest an, am decis sa adaug si experienta de fundraiser, celei de alergator montan in devenire, si sa ajut la strangerea de fonduri pentru un program de impadurire pe care il apreciez: Padurea Copiilor, in speranta, ca si pe terenurile degradate din sudul tarii se poate reinstala o vegetatie atat de necesara fie prin amenajarea de noi formatiuni de paduri sau prin instalarea de perdele forestiere de protectie, numai potrivite in zona de campie. 

Am convingerea ca prin eforturi sustinute, fiecare putem aduce o contributie atunci cand vine vorba de a avea grija de natura, de paduri* si de toate vietuitoarele care le populeaza. De aceea, va solicit sprijinul in aceasta campanie de strangere de fonduri pentru infiintarea de noi paduri prin actiunile desfasurate de echipa Padurea Copiilor.

Si tu poti deveni un erou al Padurii Copiilor, printr-o donatie simbolica aici: vei contribui astfel la aparitia unor noi formatiuni forestiere, atat de necesare in zonele deficitare din sudul tarii.

*background: este important ca tot mai multi sa intelegem care este insemnatatea padurilor in viata noastra. Potrivit unui studiu al Agentiei Europene de Mediu (EEA), aproape 75% din populatia Uniunii Europene traieste in mediul urban si acest lucru este probabil, sa creasca pana in 2020, la 80%. Acest fapt da de gandit, din perspectiva limitarii sau chiar a absentei aspectelor naturale in viata noastra urbana, si in particular, a deficitului de vegetatie din aglomerarile urbane. De aceea, o mai mare atentie si recunoastere trebuie sa o acordam functiilor si serviciilor pe care padurile ni le ofera, prin curatarea aerului ambiental, prin reglarea micro-climatului in jurul insulelor rezidentiale, comerciale sau industriale, sau prin reducerea prafului si a zgomotului. Si mai ales, sa nu uitam ca orice zona de vegetatie ne este utila datorita ofertei recreationale implicite, servind ca sursa de inspiratie si reincarcare energetica emotionala, fiind locul unde ne intoarcem pentru a ne linisti si a ne relaxa.  

Un alt fapt care ne poate scapa usor din vedere, este acesta: padurile nu sunt niste ecosisteme care se pot auto-sustine intotdeauna. Ele solicita o gestionare potrivita si actiuni de intretinere pentru a nu se degrada si a nu se reduce ca suprafata, si totodata pentru a asigura un bun habitat pentru alte specii de plante si animale. De aceea, o implicare mai larga la nivel personal este la fel de importanta, precum sunt celelalte masuri de management intreprinse la nivel de administratie publica (de ex. prin utilizarea sistemului de arii protejate) si orice ocazie de a actiona si implica pentru restaurarea padurilor este binevenita:)

...............................................

I am running for Padurea Copiilor at this EcoMarathon!

Beginning of May is usually associated for most runners with a special trail race: EcoMarathon Moieciu! This becomes more popular by each year it is organized, gathering both runners and their supporters, each of them being motivated by their passion for beautiful mountain landscapes. The stunning meadow-lands and forests, are providing lots of foot paths and trails to walk, so as for everybody to enjoy the fresh air and the multiple greenery colors around, reaching a certain peace of mind and energy that everybody is looking for once they get here. Adding to these, the pleasure of interaction with the local community, always happy to give you good-day and provide you with locally produced food, is what makes this mountain area so attractive for ecotourism activities.

This edition of EcoMarathon represents my second participation at its Trail running race, specifically within the 14k cross route (which is the first section of entire challenging route). Despite the difficulty of the complete trail race, the competition attracts lots of adventurous runners who are seeking to go beyond their physical limits, especially thanks to the natural charm of the mountain landscape and the continuous oscillations of ascents and descents, which in the end, results in a special clover-leaf shape.

For me, the participation at this EcoMarathon edition means that I will have a double role, beside building-up my trail race experience, I will act as a fundraiser for a reforestation program, that I appreciate: Padurea Copiilor. This is a program which carries the hopes for new forest ecosystems reinstalled on the degraded lands in southern part of Romania.

I believe that by joining our efforts we can make a difference when it comes to taking care of our forests* and environment. I am therefore calling for your help in this new mission of mine of raising funds for planting trees! You too can act as a Forest Hero and support new forests to emerge, by sending a donation here.

 *background: It is important that we all understand the  significance of forests in our daily lives.  According to a study by the European Environment Agency (EEA),  almost three-quarters of the growing population in the European region lives in urban areas and this is expected to rise to 80 % by 2020. Bearing this in mind, we need to look much more carefully at the functions and services that forests are providing to urban agglomerations. They are necessary to provide fresh air by serving as a micro-climatic buffer around urban islands, they reduce dust and noise and have recreational purposes for people, serving as a source of emotional energy and inspiration. Also a place where everyone can go to recover peace of mind and… to simply relax.

We may or may not be fully aware that forests are not always self-sustaining ecosystems.  They require proper management and maintenance actions to ensure that they don’t degrade, don’t decrease in size and can further provide a good habitat for other plant and animal species. That is why it is critically important for a much wider involvement at a personal level, as a good citizen, to act in every way possible as key stewards of forests. Among other management measures (i.e. using protected areas systems/ concepts), forest restoration is one action that can contribute to the safeguarding of our forest ecosystems.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Asociatia Padurea Copiilor

“Pădurea copiilor” a pornit ca un răspuns la o problemă acută din România: lipsa pădurilor. 

Padurea Copiilor

"Pădurea copiilor" are ca scop împădurirea terenurilor publice degradate din sudul României pentru care nu există fonduri de la stat. 

EcoMaraton ~ 2017

Cu ocazia celei de-a VIII-a editii a Ecomaratonului, Padurea copiilor a gasit sustinatori care au ales sa faca fundraising in mijlocul naturii, pentru natura, convinsi ca numai prin puterea exemplulu

11 Donatii

Bravo!
23 mai 2017
08 mai 2017
08 mai 2017
Mult success!
08 mai 2017
M-ai facut sa am un zambet pe fata, stiind ca am facut un lucru folositor. Meritul e al tau, ca reusesti sa mobilizezi oamenii pentru asemenea actiuni, fapt pentru care.. Felicitari! :)
05 mai 2017
Bravo!!!!!
04 mai 2017

Anonymous

30 RON
Doresc sa reimpadurim Romania! Copiii sa beneficieze de un aer curat si de o tara minunata.
03 mai 2017
Go Diana Go!
03 mai 2017

Anonymous

30 RON
03 mai 2017
03 mai 2017

Claudia J.

40 RON
For more Happy Trees! and .. Happy humans around! :)
20 apr 2017